Swojska Szynka Spiska

Wyczyść
Dodaj do ulubionych
Dodaj do ulubionych
SKU: brak Kategorie: ,

Opis

Szynka Spiska powstaje według tradycyjnej, ludowej receptury wywodzącej się z regionu Spiszu. Każdy kęs przywodzi na myśl tradycyjną, podhalańską wieś.

Szynka jest aromatyczna i krucha, dzięki wolnemu wędzeniu na naturalnym dymie drzewa bukowego lub olchowego. Smak doskonałej jakości polskiego mięsa podkreśla wyselekcjonowana mieszanka przypraw.

Szynka Spiska smakuje doskonale jako zakąska oraz na kanapce.

Skład

SKŁADNIKI: mięso wieprzowe 100%, woda, sól, stabilizator E151, przeciwutleniacz E301, wzmacniacz smaku E621, peklosól E250, może zawierać gorczycę

Produkt wędzony na drewnie bukowym, parzony
100g produktu wyprodukowano z 110g mięsa
Przechowywać w temperaturze 2-8 st. C

Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g

Dodatkowe informacje

DOSTĘPNE WARIANTYbrak
DOSTĘPNE WARIANTY

1,1 kg, 600g

Wędzenie

Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).

Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.

Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny. Naturalne metody wyrobu powodują, że każdy produkt nieco różni się od innych.