Opis
Nasze kabanosy powstają według niezmienionej, tradycyjnej receptury już od kilkudziesięciu lat.
Kabanos Podhalański jest 100% naturalny – mięso wysokiej jakości z polskiej hodowli i nasza mieszanka przypraw z czosnkiem i pieprzem. Tylko tyle – doskonały smak prosto z natury.
Unikalny aromat i doskonałą kruchość nasze kabanosy nabierają w trakcie wolnego wędzenia naturalnym dymem z drewna bukowego.
Skład
SKŁADNIKI: mięso wieprzowe 100%, czosnek, sól, pieprz
naturalnie wędzona na drewnie bukowym
produkt średniorozdrobniony, 100g produktu wyprodukowano z 130g mięsa
Przechowywać w temperaturze 2-8 st. C
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1178kJ/284 kcal, tłuszcz 24g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9g, węglowodany 1g w tym cukry <0,5g, białko 22g, sól 2g
Dodatkowe informacje
DOSTĘPNE WARIANTY | brak |
---|---|
DOSTĘPNE WARIANTY | 500g |
Wędzenie |
Waga produktów
Podana przy danym produkcie waga jest orientacyjna. Cena dotyczy sztuki produktu – produkt może być w rzeczywistości lżejszy lub cięższy (+/- 10%).
Z czego wynika różnica? Nasze wędliny nie powstają w fabryce a według tradycyjnych metod. Wędzenie, suszenie – te wszystkie procesy sprawiają, że końcowo każde mięso, kielbasa, szynka czy boczek w danej partii są nieco inne – prosto z natury.
Wygląd produktów
Przedstawione na zdjęciach produkty mają charakter orientacyjny. Naturalne metody wyrobu powodują, że każdy produkt nieco różni się od innych.